José de Vos

Begin 2004 ben ik met Reiki in aanraking gekomen, nadat ik een cursus communicatie had gevolgd die werd gegeven door Irma Slijpen te Bilthoven, die later mijn master zou worden. Bij haar heb ik de cursus Reiki I gevolgd. Na enige maanden zelfbehandeling voelde ik de werking van Reiki: er kwam meer rust in me en ik voelde me energieker.

Vanaf dat moment stond voor mij vast dat ik me graag meer in Reiki wilde verdiepen en in december 2004 heb ik de cursus Reiki II gevolgd. Hierbij wordt onder andere het mentale symbool gebruikt en daardoor zijn er bij mij persoonlijke processen in gang gezet, die mijn leven meer diepgang en verrijking hebben gegeven. Dit is en blijft een continu proces.

In die loop der jaren voelde ik steeds meer de innerlijke behoefte om anderen te gaan behandelen. In 2009 besloot ik de praktijkopleiding bij Irma te volgen, zodat ik in mijn eigen praktijk anderen zou kunnen behandelen. Na afronding van deze opleiding voelde ik de grote wens om Reiki Master te worden en zodoende anderen de mogelijkheid te geven om Reiki te kunnen beoefenen door het volgen van cursussen. Daaropvolgend ben ik de Master opleiding gestart en in augustus 2011 heb ik deze opleiding afgerond.

Ik ben aangesloten bij de The Reiki Alliance en Nederlandse Vereniging van Reiki Masters.
Beide verenigingen hanteren een ethiekcode en hebben een klachtencommissie.